Budincă de Mere cu Pesmet




BUDINCĂ DE MERE CU PESMET


Ingrediente

- 1 kg de mere
- 200 g zahăr tos
- 50 g de pesmet
- 50 g unt
- 2 ouă
- 100 g de stafide
- scorțișoară
- 1 lingură de rom
- sare


Mod de preparare


Se curăță merele de semințe și de coajă, după ce au fost
spălate în apă rece și ținute o oră în apă cu sare.
Sarea nu lasă merele să-și schimbe culoarea cînd vin
în contact cu aerul.
Se dau pe răzătoare și se amestecă cu o cremă obținută
din : două linguri de unt frecat spumă cu 200 g de zahăr
tos, pînă cînd cristalele de zahăr nu se mai simt în compoziție.
Peste cremă se adaugă albușurile bătute spumă și
stafidele care s-au macerat cu o lingură de rom.
Se parfumează cu puțină scorțișoară pisată, apoi se adaugă
pesmetul proaspăt cernut.
Compoziția se răstoarnă într-o formă unsă cu unt și se
coace în cuptor la foc potrivit, trei sferturi de oră.
Se răcește în formă și se taie felii groase.
Se servește cu șodou de vin sau de fructe din dulceață.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.