Sos Gascon




SOS GASCON


Ingrediente


- 2 linguri de unt
- 1 lingură de ulei
- usturoi
- 1 lingură pătrunjel verde tocat fin
- 100 g ciuperci
- 1 pahar de vin alb
- 1 linguriță de amidon
- cîteva sardine fără oase
- 2 gălbenușuri
- sare



Mod de preparare


Se pune untul într-un vas smălțuit și acesta se pune
pe foc mic.
Se curăță ciupercile, se spală în mai multe ape, apoi
se pun cu untul, pe foc, să scadă bine.
Cînd s-au înmuiat, se adaugă vinul, sare și usturoi,
după gust, tocat mărunt.
Se mai scad ciupercile pe foc mic un sfert de oră.
Separat se face o maioneză din două gălbenușuri
crude, o lingură de ulei și o linguriță de amidon.
Cînd sosul de ciuperci s-a răcit, se amestecă cu maioneza,
se omogenizează totul cu o lingură de lemn și se
servește călduț, lîngă pește prăjit sau pește rasol.






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.