Sos ,,Gabi”



SOS ,,GABI”


Ingrediente


- 100 g ciuperci
- sare
- 1 lingură de muștar
- 1 pahar de vin roșu
- 50 g unt ( 2 linguri pline )
- piper măcinat
- cîteva picături de oțet


Mod de preparare


Se pune untul într-o cratiță emailată, pe foc mic.
Se adaugă făina în ploaie, amestecînd mereu
pentru a se omogeniza bine.
Se subțiază cu vin roșu adăugat treptat.
Sosul obținut se fierbe încă zece minute, după
care se ia vasul de pe foc și se răcește conținutul.
Ciupercile, spălate și tocate mărunt, se pun să scadă
cu puțin ulei, sare și piper măcinat.
Se adaugă cînd sînt gata sosul de unt, împreună cu
muștarul, oțetul și puțină sare, după gust.
Sosul se răcește și se servește cu friptură de gîscă,
cu pește rasol sau cu friptură de vînat.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.