Sos de Ciuperci




SOS DE CIUPERCI



Ingrediente

- 200 g ciuperci
- 1 lingură de pătrunjel verde tocat fin
- 2 linguri de unt
- 1 pahar de vin alb
- 1 linguriță de bulion
- sare
- piper măcinat



Mod de preparare


Se curăță ciupercile de partea tare, se spală în mai
multe ape, se toacă mărunt și se pun într-un vas
emailat, cu o lingură de unt.
Se lasă pe foc mic să scadă bine, iar cînd s-au înmuiat,
se adaugă vinul, sarea și piperul măcinat, și bulionul.
Se mai scad cîteva minute, se ia cratița de pe foc, se
adaugă verdeața tocată fin și restul de unt.
Sosul de ciuperci se răcește și se serbește lîngă
friptură de iepure, pasăre rasol sau ficat de porc la grătar.






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.