Salată din Icre de Crap



SALATĂ DIN ICRE DE CRAP

Ingrediente

- 50 g icre de crap
- o ceașcă mare de ulei
- 1/2 lămîie
- 1/2 ceapă
- 1 lingură de griș
- măsline



Mod de preparare


Icrele se pun la desărat sau se lasă cîteva zile
cu sare, în cazul în care sînt nesărate.
Grișul se pune la fiert în apă care clocotește
și se fierbe 5 minute, după care se lasă să se
răcească.
Se pun icrele într-un castron adînc, se amestecă
cu grișul bine scurs și se adaugă ulei treptat,
amestecînd energic cu o lingură de lemn.
Cînd uleiul s-a încorporat bine, se toacă ceapa
mărunt, se freacă cu sare se spală cu apă rece
și se stoarce bine, după care se pune icre.
Se adaugă și zeama de la jumătate de lămîie,
se mai freacă cîteva minute și se așază icrele
pe un platou.
Se ornează cu jumătăți de măsline sau cu felii
subțiri de lămîie și se servesc în aceeași zi sau
după o zi pe alta.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.