Ouă Pascalina



OUĂ PASCALINA


Ingrediente


- 6 ouă
- 6 roșii
- 1 linguriță de făină
- 4 ouă pentru omletă
- sare piper măcinat
- 1 ceașcă de lapte dulce
- 1 lingiură de pătrunjel tocat
- 100 g cașcaval
- usturoi
- 1 ceașcă de ulei



Se spală roșiile, se taie căpăcele mici, se golesc de miez
cu o linguriță.
Miezul se amestecă cu usturoi pisat, sare și piper măcinat.
Se umplu pe jumătate roșiile, apoi se sparge cîte un ou în
fiecare roșie.
 După ce operația s-a terminat, roșiile se așază pe un platou
uns cu unt și se țin în cuptorul cald, la foc potrivit, jumătate
de oră.
Din patru ouă crude, o linguriță de făină, sare și piper măcinat
se face o omletă care se prăjește în tigaie cu o ceașcă de ulei.
Omletă se pune pe un platou, se așază roșiile calde pe
marginea platoului, asortîndu-le cu jumătăți de ardei gras sau
gogoșar murat.
Se servește cald.
Omleta, ca să fie spornică, se bate cu lapte dulce, verdeață
tocată și cașcaval ras.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.