Ficăței de Pasăre cu Sos de Ciuperci




FICĂȚEI DE PASĂRE CU SOS DE CIUPERCI


Ingrdiente

- 1/4 kg ficăței de pasăre
- 2 linguri de unt
- 200 g ciuperci
- 2 pasare de vin alb
- 1 cană de supă
- verdeață tocată
- sare
- piper măcinat



Mod de preparare

Se curăță ficățeii de pielițe, se spală în apă rece
și se dau în clocot cincin minute, după care se
scurg și se pun într-o cratiță emailată, împreună
cu o lingură de unt și supă de zarzavat sau de
carne, și se lasă să scadă acoperit.
Cînd ficatul se poate consuma, se adaugă sarea și
un pahar mic de vin alb.
Separat se pregătește ciupercile, care se spală, se
taie felii subțiri și se pun într-o cratiță separată cu o
lingură de unt și puțină sare.
Se acoperă cratița și se lasă să scadă la foc mic.
Cînd s-au înmuiat, se adaugă piper măcinat și un pahar
mic de vin alb ; verdeață tocată se adaugă zece minute
înainte de a lua cratiță de pe foc.
Se scot ficățeii pe o farfurie mare, se acoperă cu sos de
ciuperci și cu sosul în care s-au preparat și se servește totul cald.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.