Tartă cu Fructe



TARTĂ CU FRUCTE

( 10 porții x 80 g )

Ingrediente pentru aluat

- Făină 200 g
- unt sau margarină 60 g
- zahăr pudră 60 g
- sare 3 g
- gălbenuș de ou 1 1/2 buc
- gem 100 g

Ingrediente pentru umplutură

- Fructe proaspete caise, piersici,
vișine, zmeură, căpșuni 250 g


Mod de preparare

Făina se freacă cu untul sau margarina, se adaugă
zahărul, gălbenurile și sarea.
Aluatul se frămîntă bine și se dă la rece, 1 - 2 ore.
Se iau bucăți din aluat, se întind cu sucitorul și se
îmbracă cu ele forme mici de tarte.
Acestea se așază pe o tavă și se coc, la cuptor, la foc
potrivit, 20 - 25 minute.
Se scot apoi din forme, se lasă să se răcorească și
se umplu cu fructele curățate, fără sîmburi, tăiate
bucățele.
Se presară cu zahăr și se toarnă deasupra cîte o lingură
de gem, încălzit puțin.
Se poate da copiilor de la 9 luni.


Calorii   220/porție



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.