Prăjitură cu Gem




PRĂJITURĂ CU GEM

( 20 porții x 60 g )

Ingrediete

- Ouă 4 buc
- unt sau margarină 200 g
- zahăr pudră 200 g
- făină 250 g
- coaja rasă de la o lămîie
- sare 5 g
- gem 120 g
- zahăr vanilat 1 plic


Mod de preparare

Untul se freacă cu zahărul, gălbenușurile, coaja de
lămîie și sarea.
Se adaugă făina și, la sfîrșit, albușurile bătute spumă.
Compoziția se toarnă într-o formă unsă și tapetată cu
hîrtie, într-un strat nu prea gros.
Se coace în cuptor, la foc potrivit, 20 minute.
Se lasă să se răcească, se taie din două și se umple cu gem.
Deasupra, pudrează cu zahăr vanilat.
Se poate da copiilor de la 9 luni.


Calorii 190/porție




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.