Gelatină din Piure de Mere



GELATINĂ DIN PIURE DE MERE

( o porție = 140 g )

Ingrediente

- Mere 125 g
- gelatină o foaie
- apă 130 g
- zahăr g


Mod de preparare

Merele, curățate se rad pe o răzătoare de sticlă.
Cojite, bine spălate, împreună cu cotoare se pun
la fiert, apoi se strecoară.
În lichidul fierbinte se topește gelatina, spălată
mai întîi sub jet de apă rece.
Se strecoare, se adaugă piureul de mere și zahărul.
Se bate bine, pînă se obține o pastă omogenă, ce
se răstoarnă într-o formă ( ceașcă ) umezită și se
pune la rece.
Se poate servi copiilor peste 9 luni, eventual cu
15 - 20 g frișcă.


Calorii  90/porție





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.