Paginii
- Pagina de pornire
- Rețete ( Mîncare ca la Mama Acasă ) Rețete Bătrîne...
- Alimentația Copilului Mic
- D-Ale Casei Canal pe Youtube
- Câinele Sănătos și Câinele Bolnav
- Contact
- Cum să ne Îngrijim de Sănătate și Frumusețea Noast...
- Sfaturi Utile
- Plante Medicinale - Tratamente Naturiste
- Sfaturi Pentru Tinerii Căsătoriți
- Tineret Sexualitate Educație

Ecler cu Cremă de Vanilie
ECLER CU CREMĂ DE VANILIE
( 10 porții x 100 g )
Ingrediente
- Ouă 3 buc
- făină 100 g
- ulei 50 g
- sare 2 g
- apă 100 ml
Pentru cremă:
- Ouă 2 buc
- zahăr 100 g
- făină 75 g
- lapte 1/2 litru
- zahăr vanilat 2 plicuri ( vanilie 1 baton )
Mod de preparare
În apa care clocotește, se pun făina, uleiul și sarea.
Se amestecă cu o lingură de lemn, pînă se obține
un aluat legat, care se desprinde ușor de pe lingură.
Se lasă să stea 5 minute., apoi se adaugă ouăle, unul
cîte unul.
Se tapetează o tavă cu puțină făină și se toarnă, cu un
cornet de hîrtie, mici suluri, lungi de 5 - 6 cm, care se
coc, la foc domol.
Eclerurile se taie în lung, în două jumătăți, între care se
pune crema preparată astfel: se freacă gălbenușurile cu
3/4 ( 75 g ) din zahăr și vanilia pisată ( zahărul vanilat ),
se adaugă făina, apoi laptele rece și se fierbe totul pînă cînd
compoziția devine ca o cremă consistentă.
Separat, se bat albușurile spumă, îndulcite cu restul de zahăr
( 25 g ) și apoi se amestecă ușor cu crema.
Se pune crema la rece și, după ce s-a răcit, se umplu cu ea eclerurile.
Eclerurile se pot da de la vîrsta de 1 an.
Dacă în loc de cremă se umplu cu gem, se pot da chiar de la 9 luni.
Calorii 230/porție
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.
Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.