Pui cu Sos Alb și Garnitură de Orez




PUI CU SOS ALB ȘI GARNITURĂ DE OREZ

( 12 porții x 120 g )

Ingrediente

- Carne de pui 800 g
- ceapă 80 g
- morcov 50 g
- pătrunjel 50 g
- unt sau margarină 150 g
- făină 20 g
- orez 200 g
- zeamă de lămîie 20 ml ( sare de lămîie )
- 2 buc gălbenușuri ou
- sare 15 g


Mod de preparare

Bucățile de carne, spălate se pun la fiert în circa 2 litri
de apă cu puțină ( 5 g ) sare și zarzavaturile întregi.
În timp ce fierbe carnea, se spumează, apoi se acoperă
vasul și se fierbe în continuare.
Cînd este bine fiartă, se strecoară; carnea se păstrează
într-un vas acoperit.
Din 50 g unt sau margarină, făină și zeamă în care a
fiert carnea se prepară un sos alb mai subțire, care se
fierbe 25 de minute; apoi se amestecă cu gălbenușurile
și cu 5 g sare, se acrește după gust și se toarnă peste
bucățile de pui.
Orezul se alege, se spală și se călește ușor în restul de unt
sau margarină, apoi se stinge cu 2 cești de zeamă în
care a fiert pasărea.
După ce a dat un clocot, se adaugă 5 g sare și se pune la
cuptorul încălzit, ținîndu-se la foc mic 25 minute.
La servire bucățile de carne vor avea alături garnitura
de orez.
Se poate da copiilor de la 9 luni.


Calorii   250/porție



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.