Pui cu Roșii



PUI CU ROȘII

( 10 porții x 150 g )

Ingrediente

- Carne de pui 1 kg
- ulei 100 ml
- ceapă 100 g
- făină 5 g
- bulion 20 g
- roșii 1,5 kg
- zahăr 5 g
- sare 15 g
- verdeață 20 g

Mod de preparare

Bucățile de pui se rumenesc în uleiul încins, după care
se pun într-o cratiță.
În uleiul rămas, se călește ceapa, curățată și tăiată mărunt.
Cînd este ușor îngălbenită, se adaugă făina și se stinge cu
bulionul subțiat în apă.
Se mai dau cîteva clocote și se toarnă peste bucățile de pui,
lăsîndu-le să fiarbă împreună încă 20 minute.
Se adaugă apoi sarea, zahărul și roșiile curățate de pieliță
și tăiate în felii, după care cratița se dă la cuptor, la foc
potrivit; după 10 minute, mîncarea este gata.
Se presară cu verdeață tocată mărunt și se servește caldă,
la copiii peste 9 luni.


Calorii   250/porție




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.