Găluște de Ficat




GĂLUȘTE DE FICAT

( 10 porții x 50 g )


Ingrediente

- Ficat vită sau pasăre 200 g
- pîine albă 150 g ( 5 - 6 felii )
- lapte 100 ml
- unt 80 g
- sare 6 g
- gălbenuș de ou 2 buc


Mod de preparare

Ficatul, fiert, înnăbușit la cuptor în pergament 
sau crud, se trece prin mașina de tocat: la fel
și fel pîinea, muiată în lapte și apoi stoarsă.
Untul se freacă pînă devine spumos și se amestecă
cu ficatul, pîinea, gălbenușul de ou și sarea.
Din compoziția rezultată, se fac perișoare cît
o nucă, care se fierb în supă de legume sau în
apă sărată.
Se servesc ca garnitură la supă, sau ca adaos la
piureul de zarzavat sau de fructe, formînd o masă
separată.
Se dau la copiii peste 9 luni.


Calorii   145/porție





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.