Chifteluțe la Cuptor




CHIFTELUȚE LA CUPTOR


( o porție = 70 - 80 g )

Ingrediente

- Carne de vită 70 g
- miez de pîine albă 15 g
- sare 1 - 2 g
- albuș de ou 1/4 buc
- bulion de carne 10 - 20 ml
- unt 5 g


Mod de preparare

Carnea, fără pielițe și grăsime, se dă de două ori
prin mașina de tocat, împreună cu pîinea muiată
în apă rece.
Compoziția obținută se amestecă foarte bine, se pasează
prin sită, se adaugă sarea și se amestecă cu albușul
de ou bătut spuă.
Cu mîna udă, se modelează chifteluțe mici, peste
care toarnă bulionul de carne rece, apoi se acoperă
cu o hîrtie unsă cu unt  și se dau la cuptor 1/2 oră.
Se servesc cu piure de legume, la copiii mai mari
de 9 luni.


calorii   200/porție




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.