Caroline cu Carne



CAROLINE CU CARNE

( cca 10 porții x 80 g )

Ingrediente

- Apă 200 ml
- unt 100 g
- sare 10 g
- făină 200 g
- 4 - 5 ouă
- carne 500 g



Mod de preparare

Se face un aluat pripit, astfel: se pune într-o cratiță să
se înfierbînte apa, cu untul și sarea.
Cînd apa începe să clocotească, se trage cratița pe marginea
plitei și se dă drumul, deodată, la făina cernută.
Se freacă repede și bine, ca să nu se formeze cocoloașe și
se mai ține pe mașină pînă cînd aluatul se desprinde de pe
cratiță.
Se dă de-o parte și, după ce s-a răcorit, se adaugă pe
rînd ouăle ( nu se pune oul următor decît după ce primul a
fost încorporat în întregime de pastă ).
Aluatul trebuie să fie destul de moale, dar să-și păstreze forma.
Din aluat, se toarnă cu un cornet, pe o tavă, mici bețișoare
care se coc la cuptor, la foc iute.
Cînd bețișoarele s-au copt, li se taie capacul și se umple cu
carnea, care, în prealabil, a fost fiartă, și apoi tocată.
În loc de carne, carolinele pot fi umplute cu brînză sau cu
legume fierte și pasate.
Se dau de la 9 luni.

Calorii   240/porție




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.