Sufleu de Căpșuni



SUFLEU DE CĂPȘUNI

( 8 porții x 100 g )

Ingrediente

- Căpșuni 800 g
- zahăr 200 g
- 6 albușuri 
- vanilie 1/4 baton sau 1 plic de zahăr vanilat
- unt 20 g
- lămîie 1/2 buc
- eventual frișcă 100 g



Mod de preparare

Căpșunile, curățate de cozi și spălate, se storc puțin
și se pun la foc într-un vas cu 150 g zahăr și cu
vanilia sau zahărul vanilat.
Se amestecă pînă scad, apoi se iau de pe foc.
Albușurile se bat spumă tare și se amestecă cu
căpșunile și cu zeama de lămîie.
Se pune compoziția într-un vas cu unt și se dă la
cuptor cu 15 - 20 minute înainte de servire.
Cînd se servește, se pudrează cu restul de zahăr.
Se poate servi cu frișcă bătută spumă.


Calorii   165/porție





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.