Mazăre Verde Înăbușită cu Friganele




MAZĂRE VERDE ÎNĂBUȘITĂ CU FRIGANELE

( 10 porții x 120 - 130 g )

Ingrediente

- Mazăre boabe 600 g
- unt sau margarină 50 g
- făină 20 g
- zahăr 10 g
- sare 5 - 6 g

Pentru Friganele

- Friganele ( 12 bucăți ) : felii pîine albă 12 buc
- lapte 100 ml
- făină 5 g
- unt 5 g
- zahăr 10 g
- ulei 50 ml
- 1 ou



Mod de preparare

Mazărea se fierbe 15 minute în puțină apă.
Separat, din unt sau margarină, făină, zahăr,
sare și zeama în care a fiert mazărea, se prepară
un sos subțire, în care se adaugă mazărea și se
fierbe puțin.
Friganelele se prepară prin înmuierea feliilor de
pîine în sosul pregătit din amestecul laptelui cu
făina, oul și untul și zahărul, prăjindu-se apoi în
uleiul fierbinte.
Friganelele se dau la copiii peste 1 an.
La copiii între 9 - 12 luni, mazărea se servește
cu pîine.


Calorii   220/porție cu 2 friganele



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.