Sufleu din Brînză de Vaci cu Morcovi



SUFLEU DIN BRÎNZĂ DE VACI CU MORCOVI

( 3 porții x 120 g )

Ingrediente

- Brînză de vaci 100 g
- morcov 200 g
- lapte 50 ml
- ulei 10 ml
- făină 10 g
- 1 ou
- unt 10 g
- sare 1 - 2 g

Mod de preparare

Se amestecă brînza de vaci cu sarea, 1/2 din gălbenuș
și 1/2 din albuș, bătut spumă.
Separat, se spală morcovii, se rad pe răzătoare și se
înăbușă în puțin ulei cu apă.
Din lapte 1/2 din cantitatea de unt și făină, se prepară
sos alb, dietetic, care, după ce s-a răcit, se amestecă
cu morcovii înăbușiți și cu restul de albuș bătut spumă.
Într-o formă unsă cu puțin unt și pudrată cu restul de
făină, se pune, alternînd, un strat din amestecul de
morcovi și unul de brînză de vaci.
Stratul de deasupra se unge cu 1/2 din gălbenuș, păstrat.
Se fierbe, acoperit, la baie de apă, 30 minute., apoi se
răcește 5 - 10 minute., după care se răstoarnă din formă
pe o farfurie și se adaugă restul de unt.


Calorii   120/porție



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.