Orez cu Lapte




OREZ CU LAPTE

( 8 porții x 150 g )

Ingrediente

- Orez 200 g
- lapte 1 litru
- zahăr vanilat 1/2 plic
- coajă de lămîie o linguriță
- dulceață 60 g ( sirop 120 )


Mod de preparare

Orezul, ales și spălat, se pune într-o oală cu apă
călduță, se lasă 30 minute, după care se strecoară.
Într-o cratiță, se pune laptele la fiert și, cînd
începe să clocotească, se adaugă orezul și se lasă
să fiarbă la foc mic, pînă scade; se adaugă mirodeniile.
După ce a fiert, se dă la o parte de pe foc, se pune
zahărul și se amestecă bine ( nu se pune zahărul
în timp ce fierbe, deoarece se lipește de fundul vasului ).
Se servește rece, garnisit pe deasupra cu dulceață sau sirop.


Calorii    200/porție ( fără dulceață )




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.