Budincă de Griș Opăriță



BUDINCĂ DE GRIȘ OPĂRITĂ

( 6 porții x 150 g )

Ingrediente

- Ouă 3 buc
- griș 60 g
- zahăr 80 g
- lapte 500 ml
- zahăr vanilat 1/2 pachet
- sare 3 g
- sirop de fructe 50 g ( frișcă 60 g )
- unt 10 g


Mod de preparare

Se freacă gălbenușurile cu 3 linguri de zahăr, pînă
cînd compoziția se albește, se toarnă ,,în ploaie”
grișul, se adaugă albușurile bătute spumă și sarea.
Compoziția, pusă într-o formă unsă cu unt și presărată
cu griș, se introduce în cuptor pentru 20 - 30 minute,
pînă se desprinde de marginea formei, la foc slab.
Între timp, se fierbe laptele cu restul de zahăr și zahărul
vanilat și se toarnă apoi peste budinca scoasă din cuptor.
Se așteaptă pînă cînd laptele este absorbit, apoi se răstoarnă
și se garnisește cu sirop de fructe sau cu frișcă.


Calorii   210 - 235/porție



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.