Budincă de Griș cu Mere



BUDINCĂ DE GRIȘ CU MERE

( 20 porții x 110 g )

Ingrediente

- Mere 1 kg
- zahăr 200 g
- unt sau margarină 100 g
- lapte 1 litru
- griș 60 g
- 3 ouă
- vanilie 1/2 baton sau 2 plicuri de zahăr vanilat
- sare 5 g


Mod de preparare

Merele se spală, se curăță de coajă și se taie felii.
Într-o cratiță se pune untul, zahărul așezat într-un strat
uniform și, deasupra, feliile de mere.
Se dă la cuptor, la foc potrivit.
După cca 15 minute, cînd zahărul s-a caramelizat,
se scoate cratița din cuptor și se lasă să stea.
În acest timp, se pune la fiert laptele cu vanilia  sau
zahărul vanilat și sarea.
Cînd laptele dă în clocot, se adaugă grișul ,,în ploaie”,
amestecînd mereu.
După ce grișul a fiert, se lasă să se răcească, apoi se amestecă
cu ouăle, puse unul cît unul, bătînd bine ca să se
omogenizeze compoziția.
Compoziția se toarnă peste mere, introducînd din nou cratița la
cuptor, la foc potrivit, cca 30 - 35 minute, pînă budinca se
rumenește; se răstoarnă pe un platou.
Se servește rece.


Calorii   175/porție


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.