Budincă de dovlecei cu Carne și Orez




BUDINCĂ DE DOVLECEI CU CARNE ȘI OREZ

( 6 porții x 150 g )

Ingrediente

- Dovlecei 600 g
- carne de vită 250 g
- orez 20 g
- ulei 30 ml
- 2 ouă
- smîntînă 20 g
- unt 10 g
- sare 5 g
- verdeață 10 g


Mod de preparare

Dovleceii, curățați de coajă și tăiați felii,
se fierb în apă clocotită cu sare, apoi se
scurg bine.
Orezul se înăbușe cu unt, sare, verdeața
tocată și apă cît este nevoie.
Carnea, curățată de piele și zgîrciuri, se
pune la fiert în apă rece, după care se trece
de două ori prin mașina de tocat și se amestecă
cu uleiul și cu verdeața tocată.
Într-o formă tapetată cu făină, se pune un strat
de dovlecei, unul de orez, apoi un strat de carne,
și deasupra, din nou un strat de dovlecei.
Se unge suprafața cu puțin ou bătut, apoi se fierbe
30 - 40 minute în baia de apă sau se coace în cuptor.


Calorii     175/porție




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.