Paginii
- Pagina de pornire
- Rețete ( Mîncare ca la Mama Acasă ) Rețete Bătrîne...
- Alimentația Copilului Mic
- D-Ale Casei Canal pe Youtube
- Câinele Sănătos și Câinele Bolnav
- Contact
- Cum să ne Îngrijim de Sănătate și Frumusețea Noast...
- Sfaturi Utile
- Plante Medicinale - Tratamente Naturiste
- Sfaturi Pentru Tinerii Căsătoriți
- Tineret Sexualitate Educație
Budincă Caramel
BUDINCĂ CARAMEL
( 8 porții x 120 g )
Ingrediente
- Orez 200 g
- lapte 300 ml
- zahăr 200 g
- 3 ouă
- vanilie 1/2 baton sau zahăr vanilat 1 plic
Mod de preparare
Se fierbe laptele cu vanilia și cînd clocotește, se toarnă
orezul ales și spălat, amestecînd ca să nu se prindă de vas.
Se continuă fierberea pînă cînd orezul e bine fiert și a
absorbit tot laptele.
Se trage vasul deoparte, se adaugă zahărul, se lasă compoziția
să se mai răcească, apoi se adaugă gălbenușurile, pe rînd
și numai un albuș bătut spumă.
Separat, se caramelizat 4 linguri de zahăr ( reținute din cele 200 g ),
îmbrăcînd cu el bine o formă sau o cratiță, pe fund și pe lături.
Cînd zahărul este bine prins, se toarnă compoziția de orez și se
coace în cuptor, pe baie de apă 25 - 30 minute.
După ce este gata, se lasă să se răcească în formă, apoi se răstoarnă
pe un platou.
Se servește cu sosul lăsat de budincă.
Se poate garnisi cu frișcă 120 g.
Calorii 245/porție
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.
Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.