Budincă Caramel



BUDINCĂ CARAMEL

( 8 porții x 120 g )

Ingrediente

- Orez 200 g
- lapte 300 ml
- zahăr 200 g
- 3 ouă
- vanilie 1/2 baton sau zahăr vanilat 1 plic


Mod de preparare

Se fierbe laptele cu vanilia și cînd clocotește, se toarnă
orezul ales și spălat, amestecînd ca să nu se prindă de vas.
Se continuă fierberea pînă cînd orezul e bine fiert și a
absorbit tot laptele.
Se trage vasul deoparte, se adaugă zahărul, se lasă compoziția
să se mai răcească, apoi se adaugă gălbenușurile, pe rînd
și numai un albuș bătut spumă.
Separat, se caramelizat 4 linguri de zahăr ( reținute din cele 200 g ),
îmbrăcînd cu el bine o formă sau o cratiță, pe fund și pe lături.
Cînd zahărul este bine prins, se toarnă compoziția de orez și se
coace în cuptor, pe baie de apă 25 - 30 minute.
După ce este gata, se lasă să se răcească în formă, apoi se răstoarnă
pe un platou.
Se servește cu sosul lăsat de budincă.
Se poate garnisi cu frișcă 120 g.

Calorii   245/porție





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.