Supă de Zarzavat cu Sos Alb și Gălbenuș de Ou




SUPĂ DE ZARZAVAT CU SOS ALB ȘI GĂLBENUȘ DE OU


( o porție = 200 - 250 ml )


Ingrediente


- Apă 500 ml
- zarzavaturi amestecate 200 g
- făină 5 g
- unt ( ulei ) 5 g
- gălbenuș de ou 1/2
- sare 1 - 2 g.


Mod de preparare


Se pregătește bulionul de zarzavat ca la supele
prezentate anterior.
După ce a fost strecurată, zeama se pune din
nou la fiert.
Separat, se prepară sosul alb din făină simplă,
sau rumenită, care se diluează la rece cu puțină
apă sau zeama din supă și se toarnă apoi în supa
care fierbe.
Se continuă fierberea încă 15 - 20 de minute.,
amestecînd permanent, apoi se adaugă sarea
și untul ( uleiul ) și se mai fierbe totul 1 - 2 minute.
Cînd se servește, se adaugă gălbenușul de ou fiert
și pasat, foarte bine amestecat în supă.
Se dă copiilor peste 6 - 7 luni.


Calorii  190/porție.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.