Ciorbă de Vită a la Grec



CIORBĂ DE VITĂ A LA GREC

( 8 porții x 200 ml )


Ingrediente


- Carne de vită 600 g
- zarzavat de supă ( morcovi, țelină, păstîrnac, rădăcinoase, ceapă, roșii ) 400 - 500 g
- orez 50 g
- ulei 30 ml
- 2 gălbenușuri de ou
- zeamă de lămîie 20 ml ( sare de lămîie )
- pătrunjel verde 20 g
- sare 10 g
- apă 2,5 litri


Mod de preparare


Carnea se taie în bucăți mai mici, egale și se fierbe
în apa cu sare.
Se spumează pe parcurs, apoi se pune zarzavatul,
curățat și tăiat în două, în lung.
După ce zarzavatul a fiert, se scoate din ciorbă și
se pune la fiert orezul.
Cînd acesta s-a înmuiat bine, se adaugă uleiul,
gălbenușurile frecate și zeama de lămîie, iar la
sfîrșit pătrunjelul tocat mărunt.


Calorii   190/porție


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.