Pagini
Bulion de Zarzavat
BULION DE ZARZAVAT
( o porție = 200 - 250 ml )
Ingrediente
- zarzavat galben ( morcovi, gulii ) 70 g
- cartofi 50 g
- leguminoase verzi ( mazăre, fasole ) 10 g
- sare după gust
Mod de preparare
Se curăță zarzavaturile, se taie bucăți mai mari,
mazăre se spală.
Se acoperă totul cu 1 litru de apă rece și se fierbe
4 ore, acoperit, calculînd astfel încît să rămînă
250 - 300 ml.
Bulionul se strecoară și zarzavatul se îndepărtează.
După ce s-a adăugat sare, se fierbe supa încă o dată.
Din acest bulion se poate face un borș, o ciorbă cu
un zarzavat oarecare, sai i se poate adăuga făinoase
( griș, tăiței etc. ), 15 g %
Calorii cca 700/1 porție ( fără făinoase )
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.