Bulion de Zarzavat




BULION DE ZARZAVAT

( o porție = 200 - 250 ml )


Ingrediente


- zarzavat galben ( morcovi, gulii ) 70 g
- cartofi 50 g
- leguminoase verzi ( mazăre, fasole ) 10 g
- sare după gust



Mod de preparare



Se curăță zarzavaturile, se taie bucăți mai mari,
mazăre se spală.
Se acoperă totul cu 1 litru de apă rece și se fierbe
4 ore, acoperit, calculînd astfel încît să rămînă
250 - 300 ml.
Bulionul se strecoară și zarzavatul se îndepărtează.
După ce s-a adăugat sare, se fierbe supa încă o dată.
Din acest bulion se poate face un borș, o ciorbă cu
un zarzavat oarecare, sai i se poate adăuga făinoase
( griș, tăiței etc. ), 15 g %


Calorii cca 700/1 porție ( fără făinoase )








Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.