Pulberi de Lapte Semiecremat și Acidulat




PULBERI DE LAPTE SEMIECREMAT ȘI ACIDULAT


1.

Eledonul este o pulbere de babeurre, preparat din lapte devacă degresat,
acidulat prin fermentație lactică naturală.
La noi se găsește eledon în cutii cu etichetă galbenă, care se resuspendă
în MO 2% sau în apă fiartă și răcită la 40 - 50 grade celsius, în
concentrație de 10%.
O menzură aflată în cutie are, rasă 5 g.
Nu se fierbe, dar se zaharează 5%.

Calorii 700/1

2.
Prodietonul este un lapte praf desmîntînit, acidulat prin adaos
de acid lactic și îmbogățit cu hidrocarbonați de tip dextri-maltoză
și zaharoză, sustrăgîndu-se astfel substratul de fermentație al colibacililor.
Se pregătește ca toate preparatele, ,,instant”, resuspendîndu-l în apă
fiartă și răcită la 40 - 50 grade celsius, fără a se mai fierbe și fără
a-i adăuga zahăr.
Concentrația de prodieton va fi de 10% în primele zile ( o măsură
are 5 g ), crescînd-o progresiv pînă la 17 - 18%, după prima lună.
Este indicat în alimentația sugarului eutrofic, pînă la 3 - 4 luni,
nedepășindu-se, indiferent de greutatea sugarului, cantitatea de 1 litru pe zi.
Se poate folosi și la prematuri și subponderali, ori în realimentarea
după dispepsiile simple.

Calorii = 750/1

3.
Camelpo este un lapte praf semi-degresat, acidifiat prin fermentație naturală,
cu adaos de dextrin-maltoză și amidon.
Este o pulbere de lapte uscată, complet solubilă.
Pentru folosire, se resuspendă în concentrație de 16,5 g% în apă
fiartă și răcită la 40 grade celsius, fără adaos de zahăr.
O măsură de camelpo are 5 g.
Se folosește în alimentația sugarului în primele 3 - 4 luni de viață,
mai ales la copiii cu stomac sensibil, care fac diarei în cursul verii.

Calorii = 690/1




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.