Ceai Antidiareic




CEAI ANTIDIAREIC



- Coajă de stejar
- Frunze de nuc
- Rădăcină de cerențel
- Coada-racului
- Răchitan
- Turița-mare
- Cimbrișor-de-cîmp
- Mentă


Datorită unor alimente indigeste sau unor microbi introduși în organism
o dată cu fructele, salata și, în general, cu alimentele care nu au fost
bine spălate, pot surveni scaune lichide, urmate de dureri stomacale,
grețuri, colici etc.
În acest caz, sînt indicate medicamentele cu acțiune antiseptică și
astringentă.
Ceaiul antidiareic completează tratamentul recomandat de medic prin
proprietățile astringente pe care le au taninurile din turița-mare,
răchitan, coada-racului, frunzele de nuc, coaja de stejar și rădăcina
de cerențel, de a precipita proteinele, oprind procesele de fermentare
și putrefacție din intestine.
Menta calmează durerile și împreună cu cimbrișorul completează
acțiunea antiseptică asupra florei intestinale a celorlalte plante ce
intră în compoziția ceaiului.
Se beau două-trei ceaiuri călduțe pe zi, de preferință neîndulcite
sau îndulcite cu zaharină.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.