Tort de Mere Glasate




TORT DE MERE GLASATE



Cantitățile necesare


- 5-6 mere potrivit de mari
- 3 ouă
- 5 liguri de zahăr
- 3 linguri de făină
- puțin praf de copt
- 30 g unt
- dulceață de vișine.



Mod de preparare


Merele se curăță de coajă și se scobesc de căsuța de semințe.
Se umplu cu cîteva boabe de dulceață de vișine.
Forma de chec sau cozonac, sau orice altă formă, se unge cu unt
și deasupra se pune un strat de zahăr ( 2-3 linguri ),
care se caramelizează.
Se pun la cuptor să se coacă.
Cînd sunt aproape coapte, se toarnă deasupra un aluat preparat astfel:
se bat cele trei ouă cu 3 linguri de zahăr pînă se obține un șodo gros.
Se adaugă cîte puțină făină, amestecînd ( încet ), precum și zahărul
vanilat amestecat cu puțin praf de copt.
Se pune în cuptor, la foc potrivit.
După ce s-a rumenit, se răstoarnă pe o tavă întinsă și se taie în pătrățele,
conținînd fiecare cîte un măr întrg.
Se servește cu frică bătută, deasupra.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.