Spumă de Griș în Zeamă de Fructe




SPUMĂ DE GRIȘ ÎN ZEAMĂ DE FRUCTE



Cantitățile necesare pentru 2 porții


- 1 pahar cu zeamă de fructe crude
- un pahar cu apă
- două linguri de zahăr
- două linguri rase de griș



Mod de preparare


Se pregătește un pahar de zeamă de fructe de sezon
( zmeură, vișine, piersici, mere ).
Se pune la fiert, adăugînd un pahar de apă și
două linguri de zahăr.
Cînd clocotește, se adaugă grișul în ploaie, bătînd
tot timpul cu telul.
Se fierbe doar 4 mibute.
Se ia de pe foc și se bate mai departe, pînă cînd
se face spumă.
Se toarnă în cești și se lasă să se răceașcă.
Se sevește rece.
Dacă se fierbe mai mult de 4 minute, nu se
mai face spumă.
Este indicată convalescenților după
nefrită, hepatită, colită.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.