Sos de Maioneză Dietetic





SOS DE MAIONEZĂ DIETETIC



Cantitățile necesare


- 1 lingură de ulei
- o lingură de făină
- un gălbenuș de ou
- 200 ml lapte, îndoit cu apă
- sare
- zeamă de lămîie.



Mod de preparare


Se fierbe făina în lapte cu sare, pînă se obține
un sos gros.
Se răcește.
Se freacă gălbenușul de ou cu cîte puțin
din sosul preparat, încorporînd apoi ulei,
încetul cu încetul.
La urmă se adaugă picături de zeamă de lămîie,
frecînd tot timpul.
Se setvește lîngă rasol de pește alb sau la salate
de legume, pentru convalescenții după hepatită,
și în nefrite.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.