Regimuri Alimentare în Bolile Infecțioase




REGIMURI ALIMENTARE ÎN BOLILE INFECȚIOASE




Prin bolile infecțioase se înțeleg toate bolile cauzate de
microbi sau viruși.
Majoritatea acestor boli sunt și contagioase, adică se
transmit de la om la om.
Caracterul polimorf al lor depinzînd de microbul care
produce boala, de organele afectate, de starea bolnavului,
face ca măsurile dietetice să fie deosebite, în funcție de
acești factori.
Totuși, există unele măsuri cu caracter general pe care este
necesar să le cunoască și mamele.
Aceste măsuri trebuie luate chiar înaintea precizării diagnosticului
și uneori au caracter de urțență.
Ele se adresează în special ”stării febrile” și simtomelor care
o însoțesc și care sunt mai ales manifestări ale scăderii toleranței
digestive: inapetența, greața, uneori vărsături.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.