Regimul Alimentar în Dizenterie




REGIMUL ALIMENTAR ÎN DIZENTERIE


Dizenteria este o boală infectocontagioasă produsă de bacilul dizenteric.
Localizarea infecției este pe tubul digestiv.
Manifestările bolii sunt acelea ale unei entercolite acute ( vezi ”regimul
alimentar în entercolite acute ) adesea însoțite de febră și alterarea stării generale.
Scaunele sunt foarte numeroase, cu mucozități și uneori cu sînge.
Pentru prezicerea diagnosticului este necesară efectuare coproculturii.
Tratamentul se face, în general, în spital, dar formele ușoare se poate aplica
și la domiciliu, sub stricta supraveghere medicală.
Regimul alimentar este cel indicat în entercolitele acute.
O atenție deosebită trebuie acordată măsurilor de igienă pentru a împiedica
răspîndirea bolii.
Este necesar dezinfecția permanentă a tot ce ar putea avea contact cu
materiile fecale ale bolnavului ( oliță, rufăraie, mîini, etc ).







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.