Prăjituri cu Fructe




PRĂJITURI CU FRUCTE



Cantitățile necesare



- 200 g făină
- 150 g unt
- 150 g zahăr
- două ouă
- puțin praf de copt sau bicarbonat
- fructe de sezon: vișine sau cireșe, prune curățate de sîmburi etc.




Mod de preparare


Se prepară un aluat frecînd untul cu zahărul pudră,
cele două gălbenușuri și praful de copt dizolvat
în puțină zeamă de lămîie.
Se adaugă făină și albușul bătut spumă.
Se unge tava cu ulei sau unt și se presară cu făină.
Se toarnă aluatul.
Deasupra se pun fructele curățate, care au fost lăsate
1/2 oră presărate cu puțin zahăr și apoi stoarse.
Compoziția se coace la foc potrivit la început, pînă
crește, apoi mai tare, ca să rumenească.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.