Cremă Caramel





CREMĂ CAREMEL


Cantitățile necesare pentru 2 porții


- 600 ml lapte
- 50 g făină de cereale
- 100 g zahăr
- 5 g unt



Mod de preparare


Se ard 50 g zahăr, întinzîndu-l pe fundul și pe marginea formei.
Zeamilul se amestecă ușor în lapte rece, pentru a nu se forma
cocoloașe.
Se toarnă compoziția într-o formă, și se fierbe în baia de apă,
amestecînd tot timpul, încet.
Cînd crema este suficient de groasă, se întrerupe fierberea
și se încorporează untul.
Se răcește și se pune la frigider.
Cînd este aproape de a fi servită, se răstoarnă pe platou.
Deasupra se toarnă sos de caramel, preparat din zahăr
caramelizat, dizolvat în lapte fierbinte și apoi răcit.
Este foarte apreciat de copii, se poate da convalescenților
după hepatită, nefrită, boli infecțioase.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.