Toxiinfecția Alimentară Tratamente Naturiste




TOXIINFECȚIA ALIMENTARĂ



Boală toxi-infecțioasă determinată de prezența unor germeni patogeni
și a toxinelor acestora introduse în organism o dată
cu alimentele ingerate.
Se manifestă prin dureri abdominale, diaree, vărsături și
stare generală proastă.



Plantele medicinale indicate și modul de utilizare în tratament



Gălbenele - Calendula officinalis :
Tinctură medicinală obținută din flori fără receptacul.
Se administrează intern : din 2 în 2 ore cîte 10 picături într-o lingură cu apă.



Menta - Menta piperita Huds :
Infuzie din 5 g de frunze la o cană de apă.
Se administrează intern : se beau 2 - 3 căni pe parcursul unei zile.



Mușețelul - Matricaria chamomilla :
Infuzie din 10 g de flori la o cană de apă.
Se administrează intern : se beau 2 căni pe zi,
fracționat, nu se ia fierbinte.



Roinița - Melissa officinalis :
Infuzie din 5 g de frunze la o cană de apă.
Se administrează intern : se beau fracționat,
2 - 3 căni pe zi ; nu se ia fierbinte.


Tinctură medicinală  

Cataplasme


 Infuzia  Decoct   Macerat la rece  Macerare repetată  Macerarea simplă  Siropurile   





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.