Supă de Fasole Verde






SUPĂ DE FASOLE VERDE




Cantitățile necesare pentru 2 porții :

- 1/4 fasole verde,
- un morcov,
- o ceapă,
- 30 g unt sau ulei,
- o linguriță de zahăr,
- două roșii sau o lingură de bulion,
- două lingurițe de făină, - un litru de apă,
- sare,
- pătrunjel verde.



Mod de preparare



Se curăță morcovul și ceapa, se toacă mărunt,
apoi se pun să fiarbă în apă.
Cînd zarzavatul este aproape fiert, se adaugă fasolea,
tăiată bucățele de 2 cm.
Se fierbe în continuare în vasul acoperit.
Se prepară un sos de făină și zeamă de supă,
care se toarnă în oala cu zarzavaturi.
Roșiile, curățate de pielițe și sîmburi, se taie
felii subțiri și se pun în supă, odată cu sarea.
Supa se poate acri cu puțină zeamă de lămîie
sau cu oțet de fructe.
Se servește adăugînd la masă restul de unt
proaspăt și pătrunjelul verde, tocat.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.