Supă de Dovlecei




SUPĂ DE DOVLECEI



Cantitățile necesare pentru 2 porții :



- 2 dovlecei,
- 1 morcov,
-1 păstîrnac,
- o ceapă,
- 20 g unt sau untdelemn,
- 10 g orez,
- 600 ml apă,
- 10 g făină,
- 50 g smîntînă,
- sare.



Mod de preparare


Zarzavatul de supă, tăit mărunt, se pune la fiert
în apă cu puțină sare.
Cînd este bine fiert, se strecoară supa.
Se curăță dovleceii și se taie în felii nu prea
subțiri, ca să nu se sfărîme.
Se pun în supa care clocotește, odată cu orezul spălat.
Se mai lasă să fiarbă încă 15-20 de minute.
Se topește untul într-o tigaie, fără a fi încins,
se amestecă cu făina și se fierbe cu cîteva linguri de supă.
Acest sos se răstoarnă peste supa care clocotește,
fierbînd în continuare încă 15 minute.
La urmă se adaugă smîntînă și se servește la masă
cu pătrunjel verde, tocat.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.