Supa de Carne de Vită




SUPA DE CARNE DE VITĂ



Cantitățile necesare pentru 4 porții :



- 1/2 g carne de vită, cu os sau 400 g carne macră și un os cu măduvă,
- 300 g zarzavat de supă ( o ceapă, un morcov, un păstîrnac,
1/2 țelină, un pătrunjel, o frunză de varză, două roșii, sare, 2 litri de apă.




Mod de preparare


Este bine ca osul să se spargă înainte de a-l pune la foc.
Se spală carnea în apă rece, avînd grijă să nu fie lăsată
prea mult în apă.
Se pune la foc împreună cu oasele, în puțină apă călduță,
și cu un pref de sare, pentru ca substanțele nutritive din
carne să se dizolve mai ușor și pentru a ajuta formarea spumei.
Se lasă să fiarbă la foc slab și se îndepărtează spuma.
Pentru limpezirea mai bună a supei se pot adăuga 2-3
linguri de apă rece, care ajută la ridicarea spumei la suprafață.
Se adaugă apoi zarzavatul, curățat și tăiat bucăți mari și
se acoperă oala cu un capac, lăsîndu-l totuși desfăcut
într-o parte, pentru evacuarea aburilor.
Încercăm cu furculița dacă s-au fiert bine carnea și zarzavatul.
Supa se strecoară într-un castron.
Jumătate din cantitate se pune din nou la fiertm cu garnitura
preferată : găluște de griș, zdrențișoare, tăiței, fidea etc.
Iar după ce acestea au fiert, se toarnă totul peste supa din castron,
se potrivește din sare și se adaugă pătrunjel verde tocat.
Se mai lasă 10-15 minute, acoperită, apoi se servește.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.