Sufleu de dovlecei




SUFLEU DE DOVLECEI


Cantitățile necesare pentru 4 porții



- 1/2 kg dovlecei
- 50 g unt
- 4 ouă
- o lingură de făină
- o lingură de pesmet alb
- 250 ml lapte
- sare
- brînză rasă.



Mod de preparare


Dovleceii se curăță, se fierb și se face din ei un piure,
care se amestecă cu pesmet alb, 250 ml lapte,
sare, brînză rasă.
Se pot folosi numai dovleceii tăiață în cubulețe sau rondele.Se adaugă gălbenușurile de ou, apoi sosul alb
preparat din făină, lapte și unt, precum și albușul bătut spumă.
Se pun la cuptor cu restul de unt.
Se poate presăra brînza rasă.
Sufleul se servește cald. La fel se poate prepara sufleul de spanac,
de mazăre sau alte legume.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.