Sos de maioneză





SOS DE MAIONEZĂ



Cantitățile necesare



- 1 gălbenuș de ou crud
- sare
- 150 g ulei
- o linguriță zeamă de lămîie.



Mod de preparare



Gălbenușul se freacă cu uleiul, turnat picătură cu
picătură, la început.
Cînd se leagă, cantitatea de ulei turnat se poate mări.
Din cînd în cînd se adaugă zeamă de lămîie.
Se poate prepara și cu un gălbenuș fiert și cu unul crud.
Se freacă întîi gălbenușul fiert, apoi cel crud.
Se mărește cantitatea de ulei.
Dacă maioneza se taie, se adaugă cîteva picături
de apă rece și se amestecă tot timpul.
Pentru reușita maionezei, ingredientele trebuie să aibă
aceeași temperatură.
Nu se servește copiilor mici.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.