Piureul De Mere Coapte




PIREUL DE MERE COAPTE



Cantitățile necesare : 2-3 mere, 10 g
pesmet sau biscuit, 50 g sirop de zahăr,
1 linguriță de unt.
Se spală merele, se șterg, li se scot codița
și căuța semințelor, punîndu-se în locul
lor o bucățică de unt, cît un bob de mazăre.
Se pun la cuptor pe o tavă, în care se toarnă puțină apă.
Cînd merele sunt bine înmuiate se scot,
se curăță de coajă, pulpa se trece prin sită
sau se rade pe răzătoarea de sticlă.
Biscuiții sau pesmetul se opăresc cu siropul
de zahăr fierbinte.
Se amestecă cu pulpa de măr pasată, se bate
bine pînă ce
devine omogenă și capătă un aspect spumos.
Se lasă 10-15 minute înainte de a fi servită,
pentru ca biscuiții să se îmbibe cu sucul de măr.
Se dă copilului la vîrsta de 5-6 luni.






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.