Găluște de Griș





GĂLUȘTE DE GRIȘ



Cantitățile necesare : 1 ou, 2 lingurițe de ulei de
porumb sau unt, 2 linguri de griș, sare.
Se freacă gălbenușul cu untul, se adaugă încet uleiul.
Albușul se bate separat pînă se obține o spumă.
Se amestecă cu gălbenușul.
Se adaugă ”în ploaie” ( presărat puțin cîte puțin )
Grișul, continuînd amestecarea pînă cînd
compoziția capătă consistența unei creme.
Se poate încearcă dacă este suficient de tare,
punîndu-se o mică bucată în supa care fierbe.
Dacă nu se desface, compoziția este destul de legată.
Se ia cu lingurița o cantitate mică și se
scufundă în supa fierbinte.
Cînd se introduc găluștile, supa trebuie să fierbă în clocote mici,
dacă fierbe foarte puternic, găluștele se pot sfărîma.
Se lasă să fiarbă 10-15 minute la foc mic,
cu vasul acoperit.
Pentru a preveni pufoase, gospodinele cu
experiență recomand să se adauge în supa fierbinte
1-2 lingurițe de apă rece.
Este bine să se servească 15-20 minute după ce vasul
a fost de pe foc.
Găluște se îmbibă astfel cu gustul supei.
Găluștele de griș, la fel pregătite, dar fierte în apă
sărată, se pot da sugarului ca garnitură la carnea
fiertă, 2-3 la o porție, sau se pot adăuga
la fiert și îndulcit, putînd forma o masă separată.







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.