Dovlecei Umpluți cu Brînză




DOVLECEI UMPLUȚI CU BRÎNZĂ



Cantitățile necesare pentru 4 porții



- 4 dovlecei
- 100 g brînză de vaci proaspătă
- 100 g brînză telemea
- 50 g smîntînă
- 50 unt
- două ouă
- 20 g griș
- sare
- mărar tocat mărunt.



 Mod de preparare



Se curăță dovleceii, se taie în două, în lat,
se pun la fiert 10 minute.
Apoi se lasă să se răcească și li se scurge bine
apa printr-o sită sau chiar fiind așezați pe
o cîrpă curată groasă.
Apoi se scoate miezul și se umplu cu compoziție
obținută în felul următor :
se fierbe grișul în apă clocotită, se amestecă apoi cu
brînza telemea rasă și cu brînza de vaci, cele două
gălbenușuri și albușuri bătut spumă, se freacă bine în
castron, iar la sfîrșit se adaugă smîntînă, sare, mărar verde tocat.
Dovleceii umpluți se pun într-o formă la cuptor, așezînd deasupra
lor bucățele de unt,
Se coc la foc iute, 30 de minute.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.