Borș de Lobodă




BORȘ DE LOBODĂ



Cantitățile necesare pentru 2 porții :



- 2-3 legături de lobodă
- o legătură de ceapă verde
- 1/2 borș
- pătrunjel
- leuștean verde
- o lingură de orez
- sare
- o lingură de smîntînă
- 1/2 ou
- 1 litru de apă.



Mod de preparare


Se curăță frunzele de lobodă și se spală bine.
Se spală de asemenea ceapa verde
și se taie mărunt.
Loboda se lasă frunzulițe.
Se pun la fiert în 1 litru de apă rece.
Se adaugă orezul și se fierbe în continuare.
Se acrește cu borșul clocotit separat.
Se adaugă verdeața tocată și se mai lasă
15 minute, acoperit.
Se poate drege cu un ou și smîntînă sau se poate
adăuga la fiert două linguri de untdelemn.
La fel se prepară borșul de spanac, de urzici, sau de măcriș.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.