Infuzia Tratamente Naturiste




INFUZIA



Peste 1 - 2 lingurițe plantă mărunțită, pusă într-un vas smălțuit,
se toarnă 250 ml apă clocotită ; se acoperă și se lasă la infuzat circa 15 minute,
după care se filtrează prin presare pe o strecurătoare sau printr-un tifon.
Dacă este posibil, pentru a obține o infuzie cît mai complectă,
se recomandă, în mod deosebit, ca în prealabil recipientul să fie încălzit
cu apă clocotită, după care se evacuează apa.
Se pune planta în recipient și se infuzează după procedeul
descris mai înainte.
O extracție mai complectă, dar mai complicată, se face punîndu-se
peste materia primă vegetală 3 părți apă rece, ținîndu-se la umectat 5 minute,
după care se toarnă deasupra apa în clocot ; infuzia se mai ține
apoi încă 5 minute pe baia de apă în clocot ; se mai lasă încă
20 - 30 minute la infuzat, apoi se filtrează.
Infuzarea se recomandă, de regulă, pentru organele de plante
la care pereții celulari sînt mai subțiri, îngroșările secundare ale
pereților celulozici fiind inexistente sau slabe :
flori, frunze, partea aeriană a plantei, chiar unele fructe.




Macerat la rece








Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.