Alimentația Copilului Mic



ALIMENTAȚIA COPILULUI MIC




Din dorința de a veni în sprijinul tinerelor mămici și bunici
care odată cu nașterea copilului sunt puse într-o situație nuoă.
Cu totul nouă pentru mame și relativ nouă pentru bunici,
care au mai uitat cum și-au îngrijit copiii la rândul lor.
Pe de altă parte, posibilitățile de astăzi sunt altele
comparativ cu cele de acum zeci de ani și creșterea și
alimentarea copiilor este cu totul altceva decît era cu zece sau
douăzeci sau treizeci de ani în urmă.
Aceste ideei și rețete despre alimentația copilului mic,
este formată pe o bazo corectă de cunoștințe legate
de principiile unei alimentații corecte, echilibrate, aceste
cunoștințe dându-le posibilitatea de a înțelege anumite măsuri
care se impun în cazul copiilor bolnavi.
După cum puteți observa, am eliminat cu totul din aceste rețete
ceapa prăjită, untura, sosurile grele rântașul, etc.
Este foarte important ca nou-născutul să aibă de la început o
alimentație sănătoasă, ferită de capcanele pe care bucătăria tradițională
sau relele deprinderi culinare digestive sau hepatice.
Aceste rețete se adresează și copiilor și adolescenților.
Pot fi foarte bune servite și adulților,
în cazul în care reușiți să vă echilibrați alimentația astfel încît
la o singură masă să aveți legume, fructe și carne, un fel lichid un fel solid,
veți vedea că cîștigul este de partea dumneavoastră.
Pentru ca copilulul sau nepotul dumneavoastră să pășească cu dreptul
pe calea unei vieți sănătoase, deprinzînd de la cele mai fragede vîrste
deprinderile alimentației corecte, care îl vor pune la adăpost de o serie de boli.

Aceste rețete sunt bune și pentru adulți ( pentru doamnele care vor să slăbească,
dar și să ducă o viață mai sănătoasă di punct de vedere nutrițional
și pentru domni la fel de bune aceste rețete, ).


Alimentația Copilului în Vîrstă de Peste 1 An

 Alimentația Copilului Mic

Alimentația Copilului Bolnav la Domiciliu 

 Băuturi Nutritive și Răcoritoare pe Calorii Pentru Copiii Mici.

 Budinci Dulci Pentru Copii Mici pe Calorii

 Budinci Nedulci Picante Pentru Copiii Mici pe Calorii.

 Deserturi ( Dulciuri ) Pentru Copiii Mici Pe Calorii

Ce măsuri dietetice trebuie sa ia mama copilului cu febră

Clasificarea Alimentelor Pe Categorii de Produse

Cum se Gătește Pentru Copilul de Hepatită Acută

Cum Alegem Preparatele Dietetice Pentru Perioada de Realimentare


 Glucidele

 Lipidele

Alimentația copilului pe luni.

La o lună

La 3 luni

La 4 luni

La 5 luni

La 6 luni

La 7-8 luni

La 9-12 luni

Metode de Prelucrare Termică Pentru Copiii Mici

Meniuri Pentru Copiii de 4-5 Luni pe Calorii

 Meniuri pentru copiii de 5-6 luni pe calorii

Meniuri Pentru Copiii de 6 - 7 Luni pe Calorii

 Meniuri Pentru Copiii de 7 - 9 Luni pe Calorii

Măsuri Dietetice

 Noțiuni de Gastronomie Pentru Copiii Mici

 Prelucrarea Alimentelor Pentru Copiii Mici

 Preparate Culinare Dietetice ( pentru copiii bolnavi )

 Preparate din Făinoase Pentru Copiii Mici pe Calorii

 Preparate din Carne Pentru Copiii Mici pe Calorii

 Preparate din Fructe Pentru Copiii Mici pe Calorii

 Preparate Din Lapte și Brînză Pentru Copiii Mici pe Calorii

 Preparate din Legume Pentru Copiii Mici pe Calorii

 Preparate Din Ouă Pentru Copiii Mici pe Calorii

 Principalele Produse de Lapte Pentru Alimentația Sugarului

Produse de Origine Animală Pentru Copiii Mici

Produse de Origine Vegetală Pentru Copiii Mici

Prelucrarea Alimentelor |Pentru Copii ( bolnavi )

Preparate Pentru alimentația sugarului

Piureuri Pentru Copiii Mici pe Calorii

 Proteinele

Regimul Alimentar în Anemii

Regimul Alimentar în Astm, Rinite Alergice, Bronșită Astmatiformă

Regimul Alimentar în Bolile Alergice

Regimuri Alimentare în Bolile Aparatului Digestiv

Regimul Alimentar în Bolile Aparatului Urinar

Regimul Alimentar în Distrofie

Regimul Alimentar în Dizenterie

Regimul Alimentar în Enterocolitele Acute

Regimul Alimentar în Glomerulonefrita Acută

Regimul Alimentar în Hepatita Acută Virală

Regimul Alimentar în Hepatita Cronică

Regimul Alimentar în Infecțiile urinare și în Pielonefrite

Regimul Alimentar în Litiazele Urinare

Regimul Alimentar în Rahitism

Regimul Alimentar în Toxiinfecțiile Alimentare

Regimul Alimentar în Sindromul Nefrotic

 Salată Pentru Copiii Mici pe Calorii

 Sufleuri Dulci Pentru Copiii Mici pe Calorii

 Sufleuri Nedulci Picante Pentru Copiii Mici pe Calorii Sufleuri Pentru Copiii Mici pe Caloriii
Supe - Creme Fără Carne Pentru Copiii Mici Supe și Ciorbe cu Carne Pentru Copiii Mici Tipuri de Preparate Culinare pentru copii

Tratamentul Distrofiei


Vitaminele liposolubile

Vitamina A

Vitamina D Și K

Vitaminele hidrosolubile

Vitaminele din grupul B

Vitamina C

( rujeolă, rubeolă, varicelă, scarlatină, oreion, gripă, dizenterie, toxiinfecțiile alimentare etc ).

Preparate culinare dietetice, recomandate și indicate  convalescenților
după nefrită, hepatită, coli, boli infecțioase, enterocolită,
după boli febrile și chiar copiilor mici sănătoși.
Pentru copiii distrofici de la vîrsta de 1 an, anemii, boli renale, etc etc etc.

Așteptam și comentariile mămicilor dacă aveți ceva de comentat.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.