Alimentația Copilului Mic



ALIMENTAȚIA COPILULUI MIC




Din dorința de a veni în sprijinul tinerelor mămici și bunici
care odată cu nașterea copilului sunt puse într-o situație nuoă.
Cu totul nouă pentru mame și relativ nouă pentru bunici,
care au mai uitat cum și-au îngrijit copiii la rândul lor.
Pe de altă parte, posibilitățile de astăzi sunt altele
comparativ cu cele de acum zeci de ani și creșterea și
alimentarea copiilor este cu totul altceva decît era cu zece sau
douăzeci sau treizeci de ani în urmă.
Aceste ideei și rețete despre alimentația copilului mic,
este formată pe o bazo corectă de cunoștințe legate
de principiile unei alimentații corecte, echilibrate, aceste
cunoștințe dându-le posibilitatea de a înțelege anumite măsuri
care se impun în cazul copiilor bolnavi.
După cum puteți observa, am eliminat cu totul din aceste rețete
ceapa prăjită, untura, sosurile grele rântașul, etc.
Este foarte important ca nou-născutul să aibă de la început o
alimentație sănătoasă, ferită de capcanele pe care bucătăria tradițională
sau relele deprinderi culinare digestive sau hepatice.
Aceste rețete se adresează și copiilor și adolescenților.
Pot fi foarte bune servite și adulților,
în cazul în care reușiți să vă echilibrați alimentația astfel încît
la o singură masă să aveți legume, fructe și carne, un fel lichid un fel solid,
veți vedea că cîștigul este de partea dumneavoastră.
Pentru ca copilulul sau nepotul dumneavoastră să pășească cu dreptul
pe calea unei vieți sănătoase, deprinzînd de la cele mai fragede vîrste
deprinderile alimentației corecte, care îl vor pune la adăpost de o serie de boli.

Aceste rețete sunt bune și pentru adulți ( pentru doamnele care vor să slăbească,
dar și să ducă o viață mai sănătoasă di punct de vedere nutrițional
și pentru domni la fel de bune aceste rețete, ).


Proteinele

Glucidele

Lipidele

Vitaminele liposolubile

Vitamina A

Vitamina D Și K

Vitaminele hidrosolubile

Vitaminele din grupul B

Vitamina C

Clasificarea Alimentelor Pe Categorii de Produse

Alimentația copilului pe luni.

La o lună

La 3 luni

La 4 luni

La 5 luni

La 6 luni

La 7-8 luni

La 9-12 luni

Tipuri de Preparate Culinare pentru copii

Prelucrarea Alimentelor |Pentru Copii ( bolnavi )

Preparate Pentru alimentația sugarului

 Alimentația sugarului de la vîrsta de 0-1 an

Alimentația copilului în vîrstă de peste 1 an

Alimentația Copilului Bolnav la Domiciliu

Ce măsuri dietetice trebuie sa ia mama copilului cu febră

( rujeolă, rubeolă, varicelă, scarlatină, oreion, gripă, didenterie, toxiinfecțiile alimentare etc ).

Preparate culinare dietetice, recomandate și indicate  convalescenților
după nefrită, hepatită, coli, boli infecțioase, enterocolită,
după boli febrile și chiar copiilor mici sănătoși.
Pentru copiii distrofici de la vîrsta de 1 an, anemii, boli renale, etc etc etc.

Așteptam și comentariile mămicilor dacă aveți ceva de comentat.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.