ALIMENTAȚIA COPILULUI MIC
Din dorința de a veni în sprijinul tinerelor mămici și bunici
care odată cu nașterea copilului sunt puse într-o situație nuoă.
Cu totul nouă pentru mame și relativ nouă pentru bunici,
care au mai uitat cum și-au îngrijit copiii la rândul lor.
Pe de altă parte, posibilitățile de astăzi sunt altele
comparativ cu cele de acum zeci de ani și creșterea și
alimentarea copiilor este cu totul altceva decît era cu zece sau
douăzeci sau treizeci de ani în urmă.
Aceste ideei și rețete despre alimentația copilului mic,
este formată pe o bazo corectă de cunoștințe legate
de principiile unei alimentații corecte, echilibrate, aceste
cunoștințe dându-le posibilitatea de a înțelege anumite măsuri
care se impun în cazul copiilor bolnavi.
După cum puteți observa, am eliminat cu totul din aceste rețete
ceapa prăjită, untura, sosurile grele rântașul, etc.
Este foarte important ca nou-născutul să aibă de la început o
alimentație sănătoasă, ferită de capcanele pe care bucătăria tradițională
sau relele deprinderi culinare digestive sau hepatice.
Aceste rețete se adresează și copiilor și adolescenților.
Pot fi foarte bune servite și adulților,
în cazul în care reușiți să vă echilibrați alimentația astfel încît
la o singură masă să aveți legume, fructe și carne, un fel lichid un fel solid,
veți vedea că cîștigul este de partea dumneavoastră.
Pentru ca copilulul sau nepotul dumneavoastră să pășească cu dreptul
pe calea unei vieți sănătoase, deprinzînd de la cele mai fragede vîrste
deprinderile alimentației corecte, care îl vor pune la adăpost de o serie de boli.
Aceste rețete sunt bune și pentru adulți ( pentru doamnele care vor să slăbească,
dar și să ducă o viață mai sănătoasă di punct de vedere nutrițional
și pentru domni la fel de bune aceste rețete, ).
Alimentația Copilului în Vîrstă de Peste 1 An
Alimentația Copilului Mic
Alimentația Copilului Bolnav la Domiciliu
Băuturi Nutritive și Răcoritoare pe Calorii Pentru Copiii Mici.
Budinci Dulci Pentru Copii Mici pe Calorii
Budinci Nedulci Picante Pentru Copiii Mici pe Calorii.
Deserturi ( Dulciuri ) Pentru Copiii Mici Pe Calorii
Ce măsuri dietetice trebuie sa ia mama copilului cu febră
Clasificarea Alimentelor Pe Categorii de Produse
Cum se Gătește Pentru Copilul de Hepatită Acută
Cum Alegem Preparatele Dietetice Pentru Perioada de Realimentare
Glucidele
Lipidele
Alimentația copilului pe luni.
La o lună
La 3 luni
La 4 luni
La 5 luni
La 6 luni
La 7-8 luni
La 9-12 luni
Metode de Prelucrare Termică Pentru Copiii Mici
Meniuri Pentru Copiii de 4-5 Luni pe Calorii
Meniuri pentru copiii de 5-6 luni pe calorii
Meniuri Pentru Copiii de 6 - 7 Luni pe Calorii
Meniuri Pentru Copiii de 7 - 9 Luni pe Calorii
Măsuri Dietetice
Noțiuni de Gastronomie Pentru Copiii Mici
Prelucrarea Alimentelor Pentru Copiii Mici
Preparate Culinare Dietetice ( pentru copiii bolnavi )
Preparate din Făinoase Pentru Copiii Mici pe Calorii
Preparate din Carne Pentru Copiii Mici pe Calorii
Preparate din Fructe Pentru Copiii Mici pe Calorii
Preparate Din Lapte și Brînză Pentru Copiii Mici pe Calorii
Preparate din Legume Pentru Copiii Mici pe Calorii
Preparate Din Ouă Pentru Copiii Mici pe Calorii
Principalele Produse de Lapte Pentru Alimentația Sugarului
Produse de Origine Animală Pentru Copiii Mici
Produse de Origine Vegetală Pentru Copiii MiciPrelucrarea Alimentelor |Pentru Copii ( bolnavi )
Preparate Pentru alimentația sugarului
Piureuri Pentru Copiii Mici pe Calorii
Proteinele
Regimul Alimentar în Anemii
Regimul Alimentar în Astm, Rinite Alergice, Bronșită Astmatiformă
Regimul Alimentar în Bolile Alergice
Regimuri Alimentare în Bolile Aparatului Digestiv
Regimul Alimentar în Bolile Aparatului Urinar
Regimul Alimentar în Distrofie
Regimul Alimentar în Dizenterie
Regimul Alimentar în Enterocolitele Acute
Regimul Alimentar în Glomerulonefrita Acută
Regimul Alimentar în Hepatita Acută Virală
Regimul Alimentar în Hepatita Cronică
Regimul Alimentar în Infecțiile urinare și în Pielonefrite
Regimul Alimentar în Litiazele Urinare
Regimul Alimentar în Rahitism
Regimul Alimentar în Toxiinfecțiile Alimentare
Regimul Alimentar în Sindromul Nefrotic
Salată Pentru Copiii Mici pe Calorii
Sufleuri Dulci Pentru Copiii Mici pe Calorii
Sufleuri Nedulci Picante Pentru Copiii Mici pe Calorii Sufleuri Pentru Copiii Mici pe CaloriiiSupe - Creme Fără Carne Pentru Copiii Mici Supe și Ciorbe cu Carne Pentru Copiii Mici Tipuri de Preparate Culinare pentru copii
Tratamentul Distrofiei
Vitaminele liposolubile
Vitamina A
Vitamina D Și K
Vitaminele hidrosolubile
Vitaminele din grupul B
Vitamina C
( rujeolă, rubeolă, varicelă, scarlatină, oreion, gripă, dizenterie, toxiinfecțiile alimentare etc ).
Preparate culinare dietetice, recomandate și indicate convalescenților
după nefrită, hepatită, coli, boli infecțioase, enterocolită,
după boli febrile și chiar copiilor mici sănătoși.
Pentru copiii distrofici de la vîrsta de 1 an, anemii, boli renale, etc etc etc.
Așteptam și comentariile mămicilor dacă aveți ceva de comentat.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.
Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.