Fasole Boabe Scăzută cu Carne de Porc




FASOLE BOABE SCĂZUTĂ CU CARNE DE PORC






Fasole boabe scăzută cu carne de porc ( ceapa călită cu bulion )













Ingrediente


- Fasole boabe 500 g
- Carne porc 500 g
- 1 morcov potrivit
- 1 țelină mică
- ceapă 2 - 3 bucăți potrivite
- bulion 2 - 3 linguri
- 1 legătură pătrunjel
- 1 legătură mărar
- Sare
- Piper
- Ulei 2 - 3 linguri



Mod de preparare


Fasolea boabe se pun la înmuiat în apă, cu o seară înainte.
După ce ați schimbat apa se pune la fiert fasolea boabe,
și se schimbă apa la fasole de 3 ori după ce a dat în clocot
de 3 ori. ( pentru a se scăpa de gazele care se formează
în stomac, dacă o fierbeți doar o singură dată ).
Între timp se curăță zarzavatu și ceapa se taie mărunt,
ceapa se călește în 2 - 3 linguri de ulei, se adaugă 2 - 3
linguri de bulion, peste ceapa călită, se mai lasă 3 - 4
minute, se oprește focul, și se adaugă peste fasolea boabe.
Carnea de porc se prăjește, ( se poate adăuga în fasole
carnea de porc și ne prăjită )., după ce sa prăjit, se pune
peste fasole se adaugă și zarzavatul, sare și piper după gust.
Legăturile de pătrunjel și mărar se toacă mărunt și se
adaugă peste fasole boabe.
Fasolea se lasă la fiert pînă a fiert bine boaba de fasole.
Boaba de fasole se scoate 5 - 5 bucăți pe o farfurie, și se
încearcă cu mîna, cînd se strivește bine între degetele mîini,
atunci este fiartă fasolea boabe.
Poftă bună vă doresc.


Video Fasole Boabe Scăzută cu Carne de Porc



Fasole scăzută cu carne de porc




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.