Ouă la Capac
OUĂ LA CAPAC
Ingrediente
- 2 ouă
- 1 linguriță cu vîrf unt netopit
- 30 g sare
Mod de preparare
Într-un grate sau tigăiță mică, se pune untul,
se lasă să se înfierbinte.
Se sparg ouăle și se lasă întregi.
Se pune repede un capac peste tigăiță, se
lasă 2 - 3 minute să se coaguleze albușul, iar
gălbenușul să rămînă moale.
Se sărează puțin albușul ; gălbenușul nu se sărează,
deoarece sarea formează pete albicioase pe el.
Se servesc cu tigăița cu capac la masă, fierbinți.
Se mănîncă direct din tigăiță, de aceea se pregătesc
numai pentru o singură persoană.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.